Veroudering van de donkere huid

Voorkomen en herstellen met vitaminebevattende crèmes en essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren en oliën

De huid bestaat uit twee belangrijke cellagen: de opperhuid en de lederhuid. De opperhuid fungeert voornamelijk als barrière die aan de ene kant vochtverlies van binnenuit voorkomt en aan de andere kant schadelijke stoffen van buitenaf tegenhoudt. De lederhuid bestaat voor een groot gedeelte uit collageen, een eiwit dat voor de stevigheid van de huid zorgt.

Het ouder worden van de huid wordt op twee manieren veroorzaakt: door uitwendige oorzaken zoals zonbeschadiging door UV-straling en roken. Hierdoor wordt vooral het collageen in de lederhuid beschadigd. Verder veroudert de huid door genetische factoren en door het ouder worden.

Vitaminen, zoals vitamine A, B, C en E, zijn organische preparaten die noodzakelijk zijn voor allerlei metabolische processen in het lichaam, een tekort geeft aanleiding tot vele ziekten. Ons lichaam kan geen vitaminen produceren. Als we jong zijn kan ons lichaam gemakkelijk de vitaminen die we nodig hebben uit onze voeding halen. Deze eigenschap neemt af bij het ouder worden. Naast de vitaminen spelen ook de meervoudig onverzadigde vetzuren omega-6 en omega-3 een belangrijke rol in de functie van de cellagen van de opperhuid en de lederhuid.

Een gezonde, uitgebalanceerde voeding is essentieel voor een mooie, stevige huid. Daarnaast is bewezen dat het opbrengen van bepaalde vitaminen en vetzuren op de huid, de huid in goede conditie kan houden en aanzienlijk kan verbeteren in geval van beschadiging. De crèmes en verzorgingsproducten van Dr. Hamerlinck bevatten de juiste dosering vitaminen en vetzuren om de huid zo optimaal mogelijk te verzorgen.